Постинг
03.10.2009 22:17 -
Как да приготвим вкъщи бананов чийзкейк
ПРОДУКТИ
2 пакета по 150 гр. какаови бисквити
ј ч.чаша меко масло
650 гр. извара
1 ч.ч аша захар
1 суп. лъжица ванилия
ј ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъжици брашно
2 яйца
1 жълтък
2 меки банана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натрошаваме бисквитите в блендера , прибавяме маслото и смесваме добре. Изсипваме така подготвената смес в предварително намаслена откопчаваща се форма, 22см, разстиламе. В отделна купа разбиваме изварата със захарта и ванилията, до кремообразна смес. Прибавяме млякото, брашното, яйцата и жълтъка, разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме пиорираните банани, смесваме добре. Загряваме фурната на 160 гр. увиваме си формата с домакинско фолио, защото ще печем на водна баня за да не проникне вода във формата с кекса. Изливаме изварената смес върху бисквитената платка.
Поставяме формата в друг съд в който наливаме вода. Печем за 45-50 мин. Изваждаме, охлаждаме за 10 мин. на решетката. Внимателно с нож отлепваме кекса от стените на формата, откопчаваме, оставяме да се охлади още 1 час, и прибираме в хладилника за 6 часа или за през нощта.
Още 11 страхотни рецепти за чийзкейк с различни вкусове може да намерите ТУК
2 пакета по 150 гр. какаови бисквити
ј ч.чаша меко масло
650 гр. извара
1 ч.ч аша захар
1 суп. лъжица ванилия
ј ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъжици брашно
2 яйца
1 жълтък
2 меки банана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натрошаваме бисквитите в блендера , прибавяме маслото и смесваме добре. Изсипваме така подготвената смес в предварително намаслена откопчаваща се форма, 22см, разстиламе. В отделна купа разбиваме изварата със захарта и ванилията, до кремообразна смес. Прибавяме млякото, брашното, яйцата и жълтъка, разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме пиорираните банани, смесваме добре. Загряваме фурната на 160 гр. увиваме си формата с домакинско фолио, защото ще печем на водна баня за да не проникне вода във формата с кекса. Изливаме изварената смес върху бисквитената платка.
Поставяме формата в друг съд в който наливаме вода. Печем за 45-50 мин. Изваждаме, охлаждаме за 10 мин. на решетката. Внимателно с нож отлепваме кекса от стените на формата, откопчаваме, оставяме да се охлади още 1 час, и прибираме в хладилника за 6 часа или за през нощта.
Още 11 страхотни рецепти за чийзкейк с различни вкусове може да намерите ТУК
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 132