Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 15:34 - Джулия Чайлд: Една от най-ужасните болести на съвременния свят е страхът от храната
Автор: talrasha Категория: Рецепти   
Прочетен: 2270 Коментари: 0 Гласове:
0



image"Умереност, малки порции и голямо разнообразие от храни – това е моята философия за храненето“, споделя известната кулинарка. „И най-вече – храненето и готвенето да бъде забавление!“

Рецепти на Джулия Чайлд може да видите тук

Още от първата си поява във French Chef по телевизия PBS през 1963 г. Джулия Чайлд се превръща в ключова фигура за „пробуждането“ на американците към удоволствието от добрата храна. Тя става известна с ръста си (1.83 м.), специфичния си глас, некултивираната си прямота и неуморната веселост.

Родена под името Джулия МакУилямс, известната кулинарка израства в Пасадена, предградие на Лос Анжелис, и учи в пансион до Сан Франциско. След като завършва колежа Смит, по време на Втората световна война работи като чиновник в Службата за стратегическо разузнаване (OSS) в Бирма и Китай – там се срещна съпруга си Пол. След сватбата те се преместват в Париж, където той работи в посолството на САЩ до 1954 г. Тогава Джулия се заема сериозно да разучи френската кухня, като записва курсове в известната кулинарна школа Cordon Bleu. Там се сприятелява със Симон Бек и Люизет Бертол. По-късно трите отварят свое кулинарно училище, залавят се и с подготовката на книгата „Изкуството на френската кухня“. Първи том от тази книга излиза през 1961 г.

След завръщането на Джулия и Пол в САЩ при едно нейно интервю за местната телевизия в Бостън зрителите и журналистите са толкова впечатлени, че я канят да води поредица кулинарни предавания. След 200 предавания за класическата френска кухня Джулия започва нова телевизионна серия, посветена на съвременната кухня, с което значително разширява терена на кулинарното изкуство. Една от философиите на Джулия е, че приготвянето на храната е ритуал, който заздравява семейството. Тя учи семейните двойки да укрепват любовта и секса, като готвят заедно.

Ненадминатата кулинарка и любимка на цяла Америка умира през 2004 г., два дни преди да навърши 92 години.

Интервю с Джулия Чайлд може да прочетете тук

 




Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: talrasha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 560022
Постинги: 49
Коментари: 388
Гласове: 132
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930